Υλικά για τη βάση
170 γρ. αλεύρι με ή χωρίς γλουτένη
140 γρ. βούτυρο, μαλακό και κομμένο σε μικρά κομματάκια
100 γρ. ζάχαρη λευκή, μαύρη ή καρύδας
Υπόλοιπα υλικά
3-4 μήλα
1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Κανέλα
Εναλλακτικά: 1-2 φακελάκια Κούσταρ Πάουντερ κρέμα και φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το βούτυρο και τη ζάχαρη σ’ ένα μεγάλο μπολ ή λεκανάκι και πλάθετε με τα χέρια το ζυμάρι, μέχρι να δημιουργήσετε μία θρυμματισμένη ζύμη, σαν τριμμένη φρυγανιά. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα, αρκεί να στέκεται στο χέρι σας η ζύμη αν την πατικώσετε λίγο, να μην θρυμματίζεται. Αν εξακολουθεί να θρυμματίζεται προσθέστε λίγο ακόμα βούτυρο.
Βάζετε το ζυμάρι σε βάση ταρτιέρας ή σε ταψάκι, μπορείτε να βουτυρώσετε ή να χρησιμοποιήσετε χαρτί μαγειρέματος για να μην κολλήσει η τάρτα, προτείνεται το δεύτερο και πιέζετε τη ζύμη παντού, ώστε να δημιουργηθεί μiα σταθερή και ισόποση βάση. Ψήνετε για 20 λεπτά στους 180°C στον αέρα. Θα δείτε να παίρνει ένα μπεζ σκούρο χρώμα, αν αρχίζει και αρπάζει γυρίστε το φούρνο από τον αέρα στο κανονικό. Την αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Για το τι θα βάλετε από πάνω έχετε διάφορες επιλογές οι πιο απλές είναι να ρίξετε μία Κούσταρ Πάουντερ, που είναι το επιδόρπιο κρέμας από άμυλο αραβοσίτου γνωστής εταιρείας, αφού την αφήσετε να κρυώσει και να ρίξετε από πάνω φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας ή να φτιάξετε εύκολα τα μήλα που σας προτείνουμε!
Για τα μήλα: Βάζετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνετε λίγο να λιώσει, ρίχνετε τα κομμένα, στο μέγεθος που σας αρέσει, μήλα, στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη, την κανέλα και χαμηλώνετε τη φωτιά στο 1, ανακατεύετε πότε- πότε και περιμένετε μερικά λεπτά μέχρι να μαραθούν και να καραμελώσουν τα μήλα. Τα ρίχνετε πάνω στην τάρτα και σερβίρετε!