Συνταγή: Σαλάτα κινόα με παντζάρια και πορτοκάλι

Υλικά για τη σαλάτα

3 κεφάλια παντζάρι βρασμένο

¾ κούπας κινόα

1 ½ κούπα νερό

1 μέτριο πορτοκάλι

για το ντρέσινγκ:

2-3 κ. σ. ελαιόλαδο

χυμός ενός μέτριου πορτοκαλιού

αλάτι, πιπέρι

1 κ. σ. μέλι

1 κ. γ. μουστάρδα

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε την κινόα καλά σε τρεχούμενο καυτό νερό, σε ψιλό σουρωτήρι. Τη βράζουμε με το νερό ελαφρώς αλατισμένο για περίπου 15 – 20 λεπτά σε μεσαία θερμοκρασία με κλειστό καπάκι, μέχρι να πιει όλο το νερό. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Κόβουμε τα παντζάρια σε μικρά καρεδάκια. Καθαρίζουμε και κόβουμε και το πορτοκάλι σε κύβους.

Σε βαζάκι που κλείνει ή σέικερ χτυπάμε καλά τα υλικά του ντρέσινγκ και στη συνέχεια το ρίχνουμε στη σαλάτα μας.