Υλικά
400 γρ. κουβερτούρα
4-5 μέτρια αυγά
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (1/2 φλ.)
175 γρ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο (1/2 φλ.)
80 γρ. αλεύρι (1/2 φλ.)
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Σπάμε τα 200 γρ. από την κουβερτούρα μας με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε μπολ, τα καλύπτουμε με μία μεμβράνη και τα βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσει η κουβερτούρα. Στην συνέχεια, ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει όλη η κουβερτούρα. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι κι ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε στο μίγμα τη λιωμένη κουβερτούρα. Περνάμε από κόσκινο το αλεύρι και το μπέικιν, τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά. Χοντροκόβουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. κουβερτούρας τα ρίχνουμε κι αυτά στο μίγμα κι ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Σε μία βουτυρωμένη ή λαδωμένη φόρμα για κέικ (μπορείτε να ρίξετε και λίγο αλεύρι στη βουτυρωμένη φόρμα και να το αφαιρέσετε για πιο τραγανή κρούστα) ρίχνουμε σιγά σιγά όλο το μείγμα μας και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα στους 160°C στον αέρα.